Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tro, hopp och haiku



En förtvivlad själ
vilse på sin himmelsfärd
sträcker ut en hand.

Når den som vill väl
som färdas mot himmelshärd,
efterlivets land.

Fri vilja du träl
varje offer är jag värd
här längs dödens rand.

Ge bara ett skäl
och du njuter himmelsk flärd
fjärran tidens tand.

Du sökande själ
sök ej, avsluta din färd
vila i min hand.

Allting vill dig väl
här i din himmelska härd
i gudarnas land.

Ej längre en träl
för mer än så är du värd
här vid alltets rand.

Ge ej mer nåt skäl
du har vunnit himmelsk flärd
fjärran tidars tand.

© Boa Berg
2005-12-31
04:32




Fri vers av Boa Berg
Läst 498 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-31 04:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg