Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vomissez-barre

och som ett brustet hjärta
han kan gå hur långt som
helst

genom köerna
genom spybaren

hon ligger bakom
endast sporadiskt
bakom

köerna och
oklädda ben

och som ett brustet hjärta
man kan gå hur långt som
helst

du borde gå
du borde gå



och som hon stannar kvar
kisar mot något uppenbart
tar nattens sista taxi när
alla andra tystnat.









Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-23 13:31



Bookmark and Share


  August L S
Dikten känns på något vis nästan osäker. Många gånger har jag nog tyckt att dina dikter gett ett hårdhudat och bredbent intryck. Den här är annorlunda. Den saknar det syrliga, nästan beska, den saknar även de tvära kasten. På det viset känns den nästan trevande, med sin korta form och sina upprepningar.

Jag tänker att stämningen däri passar den känsla man kan ha när en utekväll liksom rinner ut i sitt delta. Kanske står man är full, förvirrad och lite desperat (jag är övertygad om att kommentarer av det här slaget säger mer om läsaren än poeten, vilket är dumt - jag har ju inte ens varit på Spy-bar).

Som andra har sagt är slutet formidabelt.
Men jag gillar även upprepningarna, det blir nästan som ett töcken.
2011-06-24

    ej medlem längre
Joviss, slutet är bra, men titeln borrar sig också in.
2011-06-23

  Shininkagemusha
"och som hon stannar kvar
kisar mot något uppenbart
tar nattens sista taxi när
alla andra har tystnat."

Vilken jävla avslutning. Mycket bra.
2011-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP