Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ollonborre

 

Flyg ollonborre flyg!

nu är du inte längre en fettpölselarv

ingen skadegörare som lever på rötter

du är en vuxen bladhorning

med bladformade antenner

kan surra som en helikopter

variera cykliskt

 

Melolontha melolontha flyg flyg!

akta dig för böndernas käppar

de vill hälla dig i kokande vatten

bekämpa dig med nematoder

 

Flyg och svärma i skymningen!

sök dig till ljus

enlevera Tummelisa medan tid är

leta dig ner under bluslivets linning

alltmedan månen

i malvorna går




Fri vers av Nanna X
Läst 906 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-25 10:06



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Ja man tänker på Tummelisa, den lyssnade jag på som barn, en repig EP-skiva i vinyl!
2011-07-02

  vera gade VIP
ävenså jag ...om du skulle ta och "tagga" dina dikter under "insekter", så blir vi flera där (och "fåglar" också förståss)..praktisk sök-funktion.
2011-06-28

    lärjunge
Mera, mera

fly oss ditt allseende mikroskop

så att även stadsfödda stackare

må få syn på Väsentligheterna

som gör att även dessa vilsna

från naturen fjärmade

inser sitt livs

Källa!
2011-06-26

    Småstadsungman
Vacker bild och vacker text. Som en visa. Vad kul ämne även att dikta om. Med bravur. Gillar
2011-06-25

    ej medlem längre
Du verkar ha mutat in ett outnyttjat område med dina karakteristiker av allehanda naturvarelser. Jag läser med behållning!
2011-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X