Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gulsparv

 

Närkes bästa matematiker

gränsar ständigt till fanatiker

överlever giftigt kvicksilver

fast hon bara dricker mer och mer

 

lär sina ungar att räkna till sju

tju, tju, tju, tju, tju, tju, tjuuu

tar hand om dem tills de är flygga

lär dem att inte vara skygga

 

Emberiza citrinella

lilla gula sensuella

kort flytt och mörk mustasch

svart kajal och dåligt gage

lång lång stjärtad gul gul kropp l

ysande huvud, sticker opp

 

Skjut en snut eller döda en gulsparv

då har du sabbat ett heligt världsarv

då får du gulsot riktig fulsot

måste koka ägg i piss hänga det på tak i kryss




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 632 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-26 12:56



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Guuuuuuul så det skriker om det! (inklusive lite mörk sminkning, magiska formler och sköna rim naturligtvis!!)
2017-02-13

    Småstadsungman
Denna är super! Gillar dina djurbetraktelser i diktform! Diggar din stil!
2011-06-27

  cilax VIP
Snyggt, elegant, suger in
2011-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X