Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grönfink

 

Grönfink skönfink rönfink bönfink

Loxia Chloris, poly-poly-chloris

en mångfald av arter har du som dårar:

strykfågel, psykfågel, korsnäbb och låtsbjäbb

släkt i Himalaya, Afrika, Zeeland svarthövdad ambient, hämplingar, pojkband

snösiskor, grötviskor från Vietnam

tänk vad taxonomin kan ta fram

 

Boet i skålen, fodrat med tagel

lavar och dun och fina små kvistar

häckar i unggranskog eller i parken

foxtrot i skogen, foxtrot på marken

ungarna serveras insekter och hagel

så blir de fostrade till livsartister

 

Grönfink skönsink drönhink könfink

du är abstrakt och jag är kompakt

vi kunde dansa i vår egen takt

du kunde knarra på vintervåren

jag kunde läka de gamla såren

sedan kunde vi gå ner på stan

fladdra dina gula ytterfan

spänna mitt vingspann

yeah vilket swing, fan




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 714 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-06-26 12:58



Bookmark and Share


    Småstadsungman
Hehehe! Kanonbra svänger som fan!
2011-06-27

  Catharina Edin VIP
LOVELY!
2011-06-27

  Ingela Svenson VIP
rim på rim, som en rap - gillar! Men
inget särskilt skrev du om den vackra
sången
2011-06-26

  Ingela Svenson VIP
rim på rim, som en rap - illar! Men inget särskilt skrev du om den vackra sången!
2011-06-26

    ej medlem längre
Skön!
2011-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X