Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nässelfjäril

 

Färgstark och slagfärdig, intensivt rödbrun

döljer sin klokhet och leker sig smådum

flyger på vintern om solen är blid

samlar på fläckar och bidar sin tid

larverna strimmiga, födda bland nässlor

pupporna knöliga, guldgröna vätskor

hänger med huvet och putsar och gnider

skalet i väntan på blidare tider

när de får leka med vuxna flygfän

pråla omkring, pollinera pipdån




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 510 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-27 21:14



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Snyggt, men vad är pipdån?
2011-07-02

  TrollTörnTrappan VIP
Nämen sån skön melodi i denna! (i synnerhet rad 5-8), men vad är pipdån?

Börjar annars förstå förekomsten av alla olika pollinatörer, sen jag sett om plants and trees on BBC Planet Earth. 80% av alla växter har blommor, vars skönhets sötma tycks ha som allt överskuggande funktion att få avkomman spridd till platser längre bort...
2011-06-28

  Lyricanna
Mkt fin!
2011-06-27

    Småstadsungman
Gillas!
2011-06-27

  cilax VIP
fin
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X