Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Imagine: en citronfjäril behöver faktiskt inte jobba på sin image för den är redan en imago


Citronfjäril

 

Utvecklar vingar och läckraste sugsnabel

övar i puppan att fäktas med kroksabel 

honan har sinne för skönhet som få

boplatsen: getapel, brakved och hägg

åtta par fötter och spetsiga ägg

lever på nektar från olika viden

och tussilago tills tisteltiden

riktiga blommor är röda och blå




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 1157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-27 21:27



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Den här fjärilen har också sin fägring i melodin, dessutom sin underfundighet i val av objekt samt hur rimmen kommer...
2011-06-28

    Småstadsungman
Gillas ännu mer!
2011-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X