Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Det är bara ord.." - Bob Dylan


Slaktarvisa - Att vara hård mot sig själv


Jag trycker på delete
raderar orden, raderna
hela stycken och sidor
pressar knappen ner än mer
byter svart mot vitt
tomheten lyser mot mig
som en gryning
jagar den skuggorna på flykten

Det känns som att riva ett hus
slå sönder ett hjärta
begrava timmar av sitt liv
markören hakar upp sig
ett sista desperat försök
att rädda sig från undergången kanske
modigt, galet, förnuftigt, fegt
vem vet? borta är i alla fall allt jag skrev




Fri vers (Prosapoesi) av Herr Ångest
Läst 470 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-07-01 11:48



Bookmark and Share


  Matilda Ida Anette
Jag älskar att hata att jag blir helt ordlös när jag läser bra saker som denna. Mitt i prick, rakt i hjärtat!
2011-07-01

  M_Franke
Älskar titeln, älskar texten, vet exakt hur du känner, men du förmedlar det alldeles lysande
2011-07-01

  sangel
Så starkt du förmedlar din vånda. Och valet att vara fri att välja bort även om det kostar
Ja vad är frihet? Vad är mod? Fri att radera eller spara. Mod att radera eller spara. Din text får mig att tänka på predikaren i bibeln.

Det finns en tid för allt under himlen. En tid att älska, en tid att hata. En tid att kasta en tid att spara. Fritt citerat. Allt har sin tid trots allt. Fast sorgligt är det att vår största kritiker och domare är vi själva.
2011-07-01

  Ninananonia VIP
Ja... tomt kan det kännas då... men man kan alltid skriva nya... :)
2011-07-01

    ej medlem längre
"byter svart mot vitt
tomheten lyser mot mig
som en gryning
jagar den skuggorna på flykten

Det känns som att riva ett hus
slå sönder ett hjärta
begrava timmar av sitt liv
markören hakar upp sig
ett sista desperat försök
att rädda sig från undergången kanske
modigt, galet, förnuftigt, fegt
vem vet?"

rena rama fantastiska lyriken...
2011-07-01

  Fru Intighet
"Det känns som att riva ett hus
slå sönder ett hjärta"

Åh, så fint!
2011-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest