Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

senryu




rullar ut gröna


rullar ut gröna
mattan och inviger
semestern

*
hon lever
med öppen dörr
till balkongen

*
himlens rötter
är en metafor
hon funderar på




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-07-01 13:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nio fascinerande rader, för tankarna att vila i, gå vidare på.
2011-07-04

    ej medlem längre
Fina saker, särskilt balkongen. Den skulle jag velat skriva själv ...
2011-07-03

  L I V
Du skriver mig till välbefinnande Freddan :)
2011-07-03

  Elaine.S VIP
Det är verkligen så att det går att stanna en lång stund i var och en av delarna och det går att utveckla tankarna mot något stort som förhoppningar om det som komma skall...jag tyckte allra mest om den i mitten...

"hon lever
med öppen dörr
till balkongen

...den är som ett djupt andetag och en frihetskänsla som inte behöver stängas in, dörren kan stå öppen och det ger känslan av att ingen kan ta sig in...inte det hållet i alla fall ;)
2011-07-02

    Melona
Vilken underbart sinnlig poesi du skriver! Känns som att du skrivit om mig. Well. Jag antar att vi är många som känner igen oss i dina fina meningar och tydliga bilder, som du så enkelt målar upp.
2011-07-01

  Gunwale VIP
Kanske gräsmattan blir riktigt grön först när vi verkligen öppnar ögonen för det..., nr 2 inspirerade mig till eget försök, trean - hmmm grunnar... Läser dina haiku med välbehag!
2011-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP