Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att öppna dörrar

En dörr - denna dörr som aldrig stängs.
Ingång eller Utgång - drar i handtaget - kliver över tröskeln.
Till rum som är hemliga - ljudlösa, lyhörda rum.
Själens rum är osynliga.
Nycklarna ligger någonstans - i skuggornas mörker.
Hör skrik, kväv skrik!
Vandraren öppnar sin dörr.
Kliver in utan att knacka på. Men stannar på tröskeln.
Söker sin frihet ut ur fångenskapen -flyr mot fjärran.
Denna dörr som aldrig stängs.
Himlens dörr - denna dörr som knarrar.

Utav alla dessa dörrar som öppnats på glänt -
endast en förblir öppen - i evighet.
Denna dörr som kallas himlen.




Fri vers av Sylwia
Läst 327 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-02 13:40



Bookmark and Share


  oMareld
vacker tanke om livet, o efterlivet
2011-07-04

  Niklas Holmgren
Väldigt vacker.
2011-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Sylwia