Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hösten som tillägnas pennans ord.


Höstens tid är nu!

Hösten på ingång

När jag håller pennan i handen,
solens strålar nu kyligare.

Mörkret lägger sig runt,
omsluter färger som glöder.

Klorofyll stelnar i vindpustar.
Det ger en svalkande liksom kallare känsla.

Löven singlar mot marken och lägger sig där,
tröstande eller värmande liksom nära.

Påminner om en obestämd tid.
Med bestämdhet.

Vid skogens strand.
Vid brynet - havsljud.
Knastrande lövverk.
Sprängfyllda färgklickar.
I vinden tjuter ett eko av

FRIHET!!

Medan djurliv slumrar
i en viskande tystnad.
Hösten fortsätter -
att inkräkta med sol och färgrika kombinationer.
Vindar drar - atmosfären bildar fler moln i klungor - solen än kyligare.
Löven skiftar sin färg - med livgivande värme.
Jackan på för att skydda mot blåst -
mot vindar som strömmar -
för allas vår kamp mot tiden.

Plötsligt dessa höstliga toner - skalor i skiftningar -
färgstarkt brus. Kylan i regniga droppar -
en ton som sakta ebbar ut och fåglarna som tystnar
med flaxande vingslag -------------------------------------

Mörkret vaggar sitt valv i höjder av dur.
Av ord som fastnar i slöjans svall -
i skimrande matthet.
En glöd i nyanser som -
kombinerar variationer i -
dimensioner som visar på -
dessa skilda perspektiv.

Mörkret blir aldrig som det var förut -
det har tagit en annan skepnad.
En grå hinna som skymtar inifrån.
Ett ljus som finns -
men den här vecken går ej att tända.

Jag vill vara överallt.

Det är en frihet som liksom bara är.
Det som kallas demokrati?!






Fri vers (Fri form) av Sylwia
Läst 422 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-12 21:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sylwia