Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En förflugen  tanke - ofullständig och genuin i all sin utkast-originalitet


Om jag vore ...


Tänk om jag vore
en skata
Då skulle jag bygga bo
vid din gata

flyga omkring
samla en hel massa vackra
glittrande ting
som du skulle få av mig
när jag hälsar på hos dig

Är nu ingen skata
och har inget bo vid din gata
Vingarna är slitet väderbitna
så jag kan inte flyga omkring
för att samla en hel massa
vackra glittrande ting

Får nöja mig med att i tanken
lite då och då
landa på ditt fönsterbleck
för att få kika lite grann på dig
när du inte ser mig

min älskade vän

du har satt spår i mitt hjärta
jag härbärgerar utan smärta

Ser redan fram emot
att snart få möta dig igen!




©Peter Stjerngrim




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 593 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2006-01-01 20:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt söt, ödmjuk dikt som jag blir glad av att läsa!!
2016-02-21

    lory
fint, poetsik romantik som ekar
2012-01-10

    NoMi F
En talande dikt som
visar på kärlek
Skatan som är vingklippt
eller sliten
Samla i hop glitter
Ja du ofta är det nog så
att det är glittret som gäller mest tyvärr.
Fin poesi
Rubriken är väl ok
Den slitna skatan
Sltna vingar
Skatans glitter
Gillar den
2006-01-05

  Jojo
Så fantastiskt vackert. Beundran på avstånd är ju både smärtsamt och skönt. Tycker mycket om din beskrivning av den känslan. Och drömmarna kan man ju leva på ganska länge... kunde nog tänka mig att vara en skata lite då och då jag med...
2006-01-04

  Last Word Spoken
Romantisk, söt!

Kramis
2006-01-03

    Ahhava
Det bor en romantiker i din själ och i ditt hjärta :-)
Som alltid när jag läser dina texter målas bilder upp i mitt intre. Tanken må vara förflugen men tilltalar mig.Hade kanske velat vara något anant än en skata dock .
2006-01-02

  Cris
Vad fint skrivet. Tanken är ju god som någon. Längtan känns i texten
2006-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP