Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken

kärleken är en oändlig oas

som finns
som aldrig försvinner

den kravlösa kärleken
som aldrig behöver påminnas
som bara finns där

ett steg bakom eller en famn bredvid
utan att förvänta sig något i gengäld

den kärleken mellan två människor
som aldrig behöver uttalas
men som gärna skrivs i vacker poesi

inte för att förklara eller bortförklara
enbart för att visa dess innebörd

den vardagliga kärleken
som aldrig behöver bevisa sin existens
genom inövade gester eller ord

som inte flyr av minsta felval
eller av gråa dagar

den kärleken som väntar
inbjuder till närhet och samhörighet

som finns
i varje ögonblick tillsammans

och som älskar

alltid som om det vore
allra första gången

den kärleken som kan offra allt
men som aldrig behöver

som stannar kvar
vilar tryggt mot varje morgon
mot varje klockslag

och låter oss vara
precis som vi är

den kärleken
jag känner för Dig




Fri vers av alldamageinside
Läst 468 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-07-04 18:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Just så...just SÅ! ska det vara
2013-05-14
  > Nästa text
< Föregående

alldamageinside
alldamageinside