Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han kanske är

han

kanske är
den första dagen av mitt liv

ett ansikte jag inte kan glömma
en tanke ja inte kan släppa

eller enbart en erfarenhet
jag får ångra

han kanske bara är
några minuter av mitt liv

ett simpelt dagdrömmeri

eller också är han
orsaken till att jag överlever

han

kanske är orden
jag alltid glömmer

tonerna till sången
jag aldrig lärde mig

att sjunga

han kanske är just den
han utger sig för att vara

inombords

eller kärleken som
aldrig var meningen

att hålla

han kanske enbart är
alltför många tårar

blott en vinterlängtan
och ett vårrus

eller alla mina skratt
mellan varma lakan

varje natt

han kan vara hundra olika saker
under en enda dag

eller hela min värld
under en livstid

min trygghet
mot varje nytt klockslag

kanske ensamheten i min ålderdom
den tomma stolen just bredvid

eller enbart en glimt
av ett bortglömt minne

och en insikt om att
gå vidare

han kanske är handen
som håller min i stadigt grepp

det vackraste leendet
jag någonsin sett

och min långa väntan

på att äntligen
få komma hem

han

kanske

är







Fri vers (Fri form) av alldamageinside
Läst 368 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-24 09:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alldamageinside
alldamageinside