Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför jag gömmer mig på kyrkogårdar där de redan döda viskar mitt namn..


De försöker stänga in mig
tider, regler, mål och mått
ett galler av rutiner

De försöker befria mig
från tvång,
men frihet är också tvång


De säger mitt namn
trots att det inte är mitt namn

De vill att jag ska dansa som en apa
trots att jag är en apa

*

Idag glömde jag sätta på telefonen igen
medvetet eller omedvetet
kanske inte spelar någon roll

Imorgon glömmer jag igen
men minns samtidigt
allt jag en gång var

*

Det här är en dikt för de redan döda
en dikt för de kommande döva
jag är en viskning
i ett tomt öra

Det finns inget här för er
inget mer för er att hämta
Jag,
har redan lämnat mig




Fri vers av Herr Ångest
Läst 459 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-07-05 10:17



Bookmark and Share


  Hélène
Jag kan inte sätt fingret på varför jag gillar den så mycket. Sammansättningen av meningarna kanske, i kombination av att använda ord betyder så mycket mer än ordet självt. "jag har redan lämnat mig"..asbra..
//H
2011-07-18

  M_Franke
" Jag, har redan lämnat mig"
En fantastiskt rad, jag känner och jag vet, och jag vet att du vet
2011-07-06

  M-Lyn
Den existeciella kraftens vara Är eller inte vara Griper tag ! i / av din text

Oerhört starkt Men vikigt att klä i ord Som du så mästerligt här gör TACK !
2011-07-05

  Fru Intighet
Underbar, stark och vacker text.
Du berör.
2011-07-05

  sangel
Åh så starkt. Stämningen går att skära genom. Du beskriver nåt näst intill obeskrivbart på ett beskrivbart sätt.
2011-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest