Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad på: http://ljusetkommer.se/?p=869


Tid att vakna!




Vad krävs för att väcka en hel värld?

Kanske någon tycker att den inte sover?

Kanske någon tycker den redan är tillräckligt vaken.

Jag tycker dock inte alls att det är så.

Jag upplever den behöver väckas som ur en törnrosasömn utan like.

En sömn som har pågått sedan urminnes tider.

Vi har aldrig vaknat från den.

Vi vet inte ens riktigt vad vaken innebär.

Att vara vaken är att inte blunda.

Blundar man så ser man dåligt.

Kisar man så kan man kanske se lite.

Kanske.

Men vi kisar inte ens.

Men vad kan man då få se, som jag vill mena att vi inte ännu sett?

Jo, vi kan få syn på oss själva, bland mycket annat.

Allt kan vi få se.

Vi kan exempelvis få syn på vilka vi är.

Det vore väl intressant att få reda på?

Öppna ögonen bara då, och titta!

Vilka är vi?

Vart är vi på väg?

Vad gör vi?

Vad vill vi göra sen?

Vad har vi för drömmar om framtiden?

Vad har vi för visioner?

Vad är våra långsiktiga mål?

Vad är poängen med att vara?

Är vi isolerade företeelser från allt övrigt?

Hänger vi samman på nåt sätt med allt annat som är?

Har det betydelse vilken avsikt vi har med all strävan?

Varför är vi så många nu, och varför är vi utspridda över hela jorden?

Dessa och tusentals andra frågor är inte tillfredställande besvarade.

När ska vi vakna och börja söka svar?

Det räcker inte med att bara några få är vakna.

Många många måste vakna.

Riktigt många.

Varför?

Jo för att det är dags.

Det är nämligen allmän tid för väckning.

Det tog lång tid att komma hit.

Men nu är det till sist dags.

Det är nu dags att börja vakna!

Det är nu dags att börja söka efter andra som har vaknat.

Och vi lite mer lättväckta behöver hjälpas åt att väcka alla andra.

Vi måste väcka alla som är svårväckta, de som sover mycket djupt.

För vår moder kallar på oss.

Det är dags att vakna nu!

Moder Jord kallar!

Lyssna nu äntligen på hennes röst och ton.

Hon vill oss något!

Hennes ton är mild men den är bestämd.

Den är skön att höra men tonen är låg i frekvens.

Vi kommer inte att vilja förtörna henne.

Hon vill att vi lyssnar med vaket öra.

Så vakna då!

Vakna!

Hör vår moders röst!

Jag hör.

Hör du?

Först publicerad på:
http://ljusetkommer.se/?p=869
2011-06-01 Av ljusarbetare Ari Viklund




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ari Viklund
Läst 248 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-06 15:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ari Viklund
Ari Viklund