Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ejder

Ejderfru, Åda, Gudinga, Skröja

du vill bebåda fast det lär väl dröja

du har en ägglossning som ingen annan

äggstockar fettreserv viktökning flygsämring

minskade inälvor, minskade bröstmuskler 

kanske blir föda åt gråsäl och mollusker

inte så konstigt att hanen får sugkänning

han jagar musslor och bleknar om näbbspetsen

ljusgrön i nacken och bröstet lätt rödrosa 

sitter och väntar på dunring som allmosa

prövar att smussla men plågas av ebbhetsen 

dock bildar näbben rak linje mot pannan

 

Molissima vattrad, Belissima rostgrå

hur ska jag säga så du ska förstå?

du härstammar inte från Malö strömmar

ditt spann har betydligt vidare tömmar

från norra Europa till Novaja Zemlja

hör man dem ropa, vill de dig tämja

vikingar, svikare, jägare, pack

men jag vet nog du kan gå till attack

bara din startsträcka räcker för laddning

så kan du allt göra färdigt för drabbning




Bunden vers av Nanna X
Läst 1016 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-06 17:13



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Snygg och rapp rap(?)!
2011-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X