Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vitvingad


Trut

 

Truten är bara en vitvingad mås

på jakt efter födan gunås

ljuset kring näbb-basen anlagt i barndomen

fastän du då var en helvit och skenfrom en

hade du ändå ett helsvart öga

ursäkta inte, det båtar föga!

lätet ditt är som ett skrattande rop

tyst! du och flocken din! tyst allihop!

håll truten håll klaffen håll käften håll tyst

jag vill inte höra ett endaste knyst

om inte du erkänner dig som en skönand

och att du kan tänka dig häcka på Grönland

och lägga två medfarna ägg i en hatt

nånstans vid ett hav, kanske Kattegatt




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 543 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-06 17:15



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Haha du talar till dom. Och jag känner igen tankegångarna kring just måsjävlar som jag kallar dom. Nu har jag läst ett antal, Du har många strängar på din lyra. Fint
2020-06-06

  TrollTörnTrappan VIP
Träffsäker trudilutt!
2017-02-20

  Catharina Edin VIP
Underbar ornitologi det här, får visa sambon, som är en skådare.
2011-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X