Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du kallade dig själv galen, men vem sa det först?

 

Du kallar dig själv galen
för det är vad du har fått höra
att du är
bara för att du inte är som alla andra.

Bara för att du inte diskar med varmvattnet på
under en stekhet kran som färgar dina händer röda
kallar de dig galen 
för att du inte är som de

Så du är galen,
vadå då?

Är du galen är jag också det
för jag har aldrig cyklat i medvind
och jag har aldrig ropat på någon jag känner

jag har skrikit högt från ett berg,
jag har cyklat i motvind och jag har
aldrig aldrig aldrig
gjort något som tillhör normen
Så gör det mig galen?
Vadå då?

Jag kallar mig unik.
Jag kallar dig unik
och speciell
och underbart vacker i ensamheten
av att vara just speciell och unik

Är det vi som är galna 
som går vår egen väg,
ser andra världar
utan lagar och krav

eller är det de som dömer oss 
ett helveteskval
kring detta laddade ord,
"galen"

Jag säger unik
du säger galen
de säger störd

men ingenting är rätt eller fel
och ingenting är mer fel
så jag bryter mot era normer
vadå då?

Vi bad inte om att bli intvingade i era ramar
så var tyst och tänk över
vad som är friskt och vad som är sjukt
i ett liv då alla måste vara likadana
för att passa in.

 




Fri vers av entusiasm
Läst 133 gånger
Publicerad 2011-07-07 16:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm