Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vid pennan : Kusinen, Eskil Blåbärsbläck




36:e juni ur Familjen Björnbärsbäcks Bärplockarbok

 

 

 



fredag 36:e juni


tog kärran och kikade upp en stund
hos Björn-Ejnars bortåt träskmarkerna
ville kolla hur gott om hjortron de fått

nå, så får man se hur kusinen sadlat om helt till trädgård
gröna vinbär var på gång
och hästen hade redan tagit hinkvis med hallon

på varsin skranglig pall
bakom buskarna satt hela familjen
med bandspelarn fortfarande fullmatad med Buffalo Springfield

de har då fått bära sina bär
både en o två gånger
som de äkta Björnbärsbäckar de är

men numera är det mitt fruntimmer
som har barn i sin spann
redo att sköljas ut när juni tagit slut

sedan kan vi bägge familjerna
gå på bärjakt sommaren igenom
med lite badminton mellan mellanmålen

nå, så kunde allt ha fått bli
måste dock ta stigarna tillbaks till stan ikväll
och plocka bland de senaste uppgifterna



 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-10 09:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP