Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror hon vet

Jag tror hon vet
att den enda boten
är att höja rösten och att sätta ned foten
att våga välja sin egen väg och sina egna steg
att vägra låta sig ledas eller att rätta in sig i led
att visa var hennes skåp är menat att stå
att sluta krypa och att börja gå

Jag tror hon vet
för det är ju så uppenbart
att alla bör gå i sin egen takt och sin egen fart
att leva genom andra kan aldrig bli på riktigt
att hitta sitt eget är det som är viktigt
att först när du hittat ditt hem och ditt jag
hittar du livet och det som är dag

Jag tror hon vet
men hon har inte upptäckt det än
att hon i sig själv har sin bästa vän
att livet är fyllt av förluster och sorg men
att man alltid är hemma om ens kropp är ens borg
att tro på sig själv är mer viktigt än allt
först då kan man älska sin nästa än tusenfalt




Fri vers av FiL-o-Sofi
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-11 22:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

FiL-o-Sofi
FiL-o-Sofi