Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Epilog för kärlekslyckan.


VELOURNISSEN


Är visst för snäll, mesig
blir oftast den som skall lyda,
ändra på sig, hålla käften och
rätta sig i ledet.
Han som aldrig slår näven i bordet,
hellre drar sig undan vid eventuell
konflikt.

Fast vi två talat om att det är skit
när folk inte lyssnar vad man säger
och drar sina egna slutsatser,
inte slutar göra livet surt för'en.
Så...

dumpar du mig för att jag i förälskelsen
är lite smått fartblind.
Älskar dig, vill höra din röst, krama dig,
vill vara med dig. Det är väl naturligt?

Ack nej. Jag har felat på alla punkter
och inte lyssnat på dig.
Fallit på min egen orimlighet.
Varit för snäll, ouppmärksam och framför
allt ohörsam. Förbrukat mitt förtroende.
Du gav av dig, och jag sumpade allt.

Så nu har plötsligt snälla mesen
genomgått metamorfosen och blivit
dum och självisk.

Allt jag var var väldigt allvarligt
förälskad, fartblint förälskad.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 375 gånger
Publicerad 2011-07-12 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar