Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du förbannar dig själv.

 

Det är hemskt
att inse
att man står ensam i världen.

Inga goda vänner att hålla en i handen
ingen älskande som väntar i hallen,
det är hemskt att inse,
att man är helt 
och hållet
ensam.

Och gnistorna flyger
från alla håll och kanter,
men det är inte dina gnistor
de studsar av dig och 
du glöder inte lika starkt som dem. 

Dem som har någon att hålla om på kvällen.

Så du frågar dig själv
och du straffar dig själv
och du går gatorna runt
och förbannar dig själv
Blind för det som är rakt framför dig.

Blind för vännerna som står bakom dig
ignorant till försöken att hjälpa dig.
Så du förbannar dig själv
och glömmer de som står vid din sida
för du är för upptagen av att titta
på det du inte har 
så du missar det som är rakt fram.




Fri vers av entusiasm
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-12 10:55



Bookmark and Share


  Matilda Linnéa Tinér
Fullträff.
Bra!
2011-07-13

  Fru Intighet
Fint skrivet, fina.
Men du är aldrig ensam,
inte så länge jag andas.

Kram.
2011-07-12

  PPQ
stark text
2011-07-12
  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm