Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar er


mamma
vad gjorde du
med den där gubben
på toaletten
egentligen

och vad är det för vitt slem
du har i håret
är det shampoo mamma

ställ inga såna dumma frågor
ungjävel

är det glass
vi skulle ju köpa glass
tillsammans mamma

jag tar en piggelin
det har vi väl råd med mamma
ska farbrorn gå nu
vad hette han

pelle svarade hon otåligt

men mamma jag trodde
bara pappa och du
fick gå på toaletten samtidigt

som jag och magnus

ni var inne där så länge mamma
jag blev orolig
och varför är du
så röd i ansiktet

ska vi handla nån middag

blodpudding eller ärtsoppa
det spelar ingen roll mamma
ta det som är billigast
så du har råd att köpa vin också
mamma

du blir så snäll av vin
ett tag i alla fall

och pappa också

och jag lovar att
gå och lägga mig efter bolibompa
om jag får dricka saft till maten
ska borsta tänderna extra noga
och jag lovar att inte
kissa i sängen

du blir så besviken och arg
när du måste byta lakan
mitt i natten

jag är faktiskt fyra år nu
och fyraåringar kan hålla sig
och gå på toaletten mamma
du har sagt det
så jag vet det nu

får jag leka med mitt lego
innan jag somnar

jag lovar att vara tyst
och städa bort det så du slipper

köpte du cigaretter till pappa
förresten
han blir så arg annars
och jag tycker inte om när han är arg

och jag har rytmik imorrn mamma
så kom ihåg
att lägga ner kläderna i min väska

eller jag kan göra det själv
om du är trött

tack för maten
jag åt upp varenda bit
som du ville att jag skulle

god natt mamma
god natt pappa
jag älskar er














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-07-13 00:19



Bookmark and Share


  schkog
Helt fantastiskt skrivet.
2011-08-05

  Arja Söderfeldt
Bra skrivet om utsatthet! Sorgligt att läsa. Om barns fullkomliga lojalitet med sina föräldrar i vilken situation som helst.
2011-07-13

    ej medlem längre
Värkligen en text som berör. Tråkig sanning för många barn...
2011-07-13

  Anna*
Oj, en sån berörande text och den är effektfullt berättad med ekot från barndomen som förstärker och förfärar. Applåder
2011-07-13

    ej medlem längre
bra berättad och ur det lilla banets synvinkel och perspektiv
2011-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP