Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självhat


har sagt ända
från början
att det var jag
som var problemet

ser ni nu
vad jag har ställt till med

ett massmord
nog för hela
seklet

blev precis
som jag sa

30 år tog det
innan ni fick tummen ur
och lyssnade på mig

det är inte mitt fel
att det blev så här

jag är ingen
självuppfyllande profet
en ifrånskyllande poet

det bara hände
och blev
som det blev

precis som jag
hade sagt

klart som fan
att jag åberopar
en tillfällig sinnesförvirring
i tingsrätten

tillfällig i 3 decenium

så träng in mig
i en cell
och ge mig SSRI-preparat

så blir nog allting
som det ska

jag kan sitta där
med mina korsord

och ångra mig
grubbla i ett hörn

sakna min dator
och att fumla runt full
på mina gator

i min förort

leta efter mitt suddigumm
när jag skriver
absurda dikter

i 30
jävla år



















Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-23 00:02



Bookmark and Share


  M.A.J.R
tycker att det är en bra läsning
2011-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP