Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kan handla miljömedvetet om det handlar om att pussa dig


Dom säger att jag ska vara miljömedveten
Tänka ekologiskt
Handla Kravmärkt
Etiskt
Att jag ska spara någon slags energi 
Så ologisk paradoxalt
slösar min energi bara genom att tänka på allt
Jag måste göra 
Och oron för att göra fel
Drar säkert mer ström än den där maskinen tvätt
Jag körde bara halvfull igår

Det slår mig i mina grubblerier 
ingen ser möjligheten fast den står rakt framför dom
Jag ligger och slösas bort på min randiga kudde
Sätt en slang i min bröstkorg 
Frakta vad det nu än är som du sätter i rörelse inom mig
Det där som ger mig stötar när jag tänker på ditt namn
Hetta vid din anblick
Det som driver fjärilsuppfödningen i min mage
Och släpper ut dem när vi ska mötas
frakta det
Och tänd lamporna i mitt fönster
driv dem med den kärlek du ger 
Min spis kan sättas igång av dina kyssar 
koppla bara ur mig innan vi ska sova
Det finns en risk för att din värme
Skulle slå mig ur systemet
För gott annars 

Gör det
Och jag ska säga till alla vid kravdisken 
som beundrar mitt miljömedvetna liv:
Det är min älsklings famns förtjänst 
Den allra bästa källan
Till förnybar energi




Fri vers av Fenomena
Läst 339 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-13 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fenomena
Fenomena