Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt skrev jag efter jag börjat på min nya praktik som jag fortfarande är på och fick reda på att jag inte kan få anställning.


Orättvis


Har hittat min arbetsplats
På min praktik vill jag va
Där jag trivs och mår bra
Är glad och det är roligt
Jag får uppskattning och beröm
Klarar att jobba
Blir sedd
Det känns bra
Allt är perfekt
Ändå kan jag inte va kvar
Får inte anställning
Blir för dyr
Blir en arbetskraft för mycket

Detta är inte rättvist
Jag blir så arg
Vill inte sluta
Varför finns det regler?
Dumma, korkade regler
Jag förstår inte
Det är inte klokt
Hur svårt kan det va?
Att ha lite medkänsla
Känna ett behov
Känna ett värde
Vilja hjälpa till
Göra ett undantag


Nej! Det går inte för sig
Det finns inga alternativ
Man styrs av regler
Man nekar folk
Man säger nej
Det är verkligheten
Det är sanningen
Man bara trycker ner
Man bara sårar
Man förnedrar
Skapar osämja
Samhället är FÖR enkelspårigt

Man ska se glad ut
Följa regler
Vara tacksam
Hålla käft
Så får man kanske en gnutta respekt




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 300 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-16 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan