Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

239. Vad skriver Jesus



Fariseerna kommer släpande
med en kvinna till Jesus
Ur hennes ögon, brinnande av smärta,
brister stora tårar ut
Hon är en synderska
Hon skall stenas

Vad skriver Jesus i sanden
den gången
Det får vi aldrig veta
Men Hans svar till de skriftlärde
träffar prick
De lämnar sina stenar
och dryper av

Vad skriver Jesus i sanden
den gången
Det får vi aldrig veta
Men Hans ord till den olyckliga kvinnan
lyser med tårarnas rena diamanter
genom tiderna

Jesu kärlek till kvinnan
förbränner hennse synder
och renar henne från smuts och skam
O, nådens evangelium




Fri vers av Maria T
Läst 207 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-17 13:40



Bookmark and Share


  walborg
En underbar dramatisering av detta bibelställe som är aktuellt i texterna dessa veckor. Varmt tack Maria!
2011-07-17

  Anna*
Detta är en av de mest talande bilder i bibeln som jag förundras över varje gång! Applåder
2011-07-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T