Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har vid ett flertal tillfällen mött olika personer som försökt utöva olika förmer av kontroll. När en andlig ledare gör detta är det ett andligt maktmissbruk och en styggelse.


Låt ingen stjäla den frihet du fått i Kristus

Här gör vi så här. Vill du vara med och leka med oss så bör du veta att
hos oss läser man den här boken, beter sig så här och tycker så där.
Är du motsträvig, motvalls, kommer du med andra förslag eller kritik
kan du leka med nån annan. Det är mitt råd som lekledare.

Vi leker varje dag. Det är meningen att även du ska leka med oss varje dag. Ta med dina fogliga, snälla barn och din man. Vi finns där för er, om ni gör som oss.

Kontroll är att med inlindade ord, ett visst mått av skuldbelastning och ett visst mått av belöning styra in en annan människa på den väg man vill att hon ska vandra.
Kontroll är att binda en annan människa till sig på ett sätt som gör att denne tappar sin frihet.

Detta beteende är en styggelse, eftersom den sonen gjort fri verkligen är fri. När de s k judaisterna predikade att renheten inför Gud endast kom genom omskärelsen önskade Paulus att de skar av sig hela härligheten. Han var otroligt hård mot dem.

När en andlig ledare utövar kontroll, om än på ett förslaget och till synes välmenade sätt är det aldrig av godo. Det leder alltid till fall, förr eller senare.

Var rädd om den frihet du fått i Kristus. Missbruka den inte. Låt inte någon stjäla den från dig.




Prosa av Qvinn n'Lion
Läst 266 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-18 00:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag blir särbehandlad på grund av att jag vägrar fira jul och tro på treenighetsläran.
Till och med attackerad från plattformen i en viss kyrka.
2016-08-22

  mare VIP
Så sant!
Tack för din
välskrivna text!
2016-05-14

  Bibbi VIP
Massor av applåder!

http://www.solascriptura.se/kts/edin1.html

2011-07-19

    ej medlem längre
många applåder! tack
2011-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion