Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet, pirater och andra äventyr

Havet det stora, det vida,
famnas av stränder, av länder.
Böljar, rullar, mullrar och dånar.

Ett skepp mot havet styr, skummet svallar och yr.

Våg efter våg
svallar upp mot land,
upp mot strand,
fyller sand med halsband,
halsband av snäckor, musslor och tång.
Fyller snäckan med brus av sång,
havets sång.

Mot främmande strand,
med dyrbar last,
far på vågen med hast
fjärran från land.

Med stänk av salt,
famnar allt,
rymmer liv, rymmer död,
drömmer om lust och om nöd.
Havet det förtrollande, sugarnde, vaggande havet.

Blindskär, klippor och kobbar.

Se upp du lilla skuta, halloj, skepp ohoj!
Kapten kom opp från din kajuta.
Kanoner dånar, smäller och kulor far,
vad i all sina dar.
Pirater kantrar skeppet och lasten tar.
Så är allt stilla och tyst,
var det en dröm allt som skedde nyss?

Ett litet skepp på väg mot en välkänd hamn,
på väg till en tröstande famn.

Nu är leken slut,
små pirater sover lungt i bädd,
drömmer om dinosarier, drakar och andra äventyr.
Superhjältar som flyger och snö som yr.





Fri vers av Qvinn n'Lion
Läst 393 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-07-18 00:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar starkt.
2011-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Qvinn n'Lion
Qvinn n'Lion