Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan vi prata som jämlikar?

 

Kan vi prata
bara du och jag
som om vi vore jämlikar,
som om vi vore lika bra.
Bara du och jag. 

Kan vi prata om långa dagar 
och nätter
då man inte har någon som kan trösta en,
bara för att le dagen efter
åt allt som man låtsas roa en. 

Men egentligen
kan man inte glömma
tårarna om natten innan

Kan vi inte prata om det, 
som om allt vore bra
som om du inte var bättre än mig
som om ingenting skrämde mig.

Jag tror att det är på tiden nu
fast du vet lika bra som jag
att du är bättre än mig på allt det där
som man inte pratar om
och på allt som man faktiskt pratar om

Men idag, 
idag kan vi väl prata som jämlikar,
bara du och jag.




Fri vers av entusiasm
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-07-18 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

entusiasm
entusiasm