Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Håhåjaja, alla dessa val...

Det är lunchtid och jag är redan helt utmattad. Utbrändheten knastrar oroväckande nära i gruset runt knuten. Inte för att jag bär slips, men nog känns det som jag har en strypknut runt halsen också. Och en i magen. Nog är det grus i maskineriet allt.

Denna tärande huvudvärk! Suktar efter lindring, famlar mellan Treo och Ipren. Jo, men förstår du inte vad jag menar?! Bara det valet kan ju öka huvudvärken! Dessutom har jag hört att studier visar att huvudvärken kan bli konstant om man använder huvudvärkstabletter för ofta.

Det började redan imorse när jag skulle handla åt min brorsa; Yes, Kexchoklad, Tuttifrutti och Piggelin. Förvirrat konstaterade jag att Yes har flera olika varianter handdiskmedel. Med ett höjt ögonbryn noterade jag att det finns t ex diskmedel med hallondoft. Verkar ju helt vanvettigt. Finns det någon människa som vill äta mat på en tallrik som luktar hallon?

Vid godishyllan märker jag att nu finns Kexchoklad i varianter med blåbär och hallon. Jag trodde att jag var säker på vad Tuttifrutti var för godis. Med uppspärrade ögon stirrade jag på den till synes ändlösa raden med olika påsar.

Över en halvtimme hade gått i affären, huvudet började mola, och min korg var fortfarande tom. Till min lycka upptäckte jag att Piggelin inte fanns i alla naturens olika smaker. Äntligen ett lätt val! I ren frustration plockade jag en normal Yes, en normal Kexchoklad och en normal Tuttifrutti.

Med trötta steg gick jag hemåt. Funderade på vad jag skulle äta till lunch, vilka kläder jag skulle ta på mig till kvällen, om jag skulle sätta upp mitt hår eller ha det utsläppt, vilken tapet jag ska välja till hallen...

Tappade aptiten, kände mest för att sätta mig i gräset och låta solen eller regnet komma som det vill, bara jag får vila mitt huvud en stund.




Övriga genrer av Lynx
Läst 573 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-07-18 14:07



Bookmark and Share


  Schizooliza
Satan va bra!!!!
2014-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Lynx