Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnorna i min släkt

Finns styrkan där
så behöver den inte
betonas.

Den är tydligare
än ett dånande
åskväder.

Den är syrénljuv
och lysande orange
med blått.

För att undgå den
ska både
känsla
innerlighet
omtanke
saknas.

Kvinnorna i min släkt
tvättade
sina sju barns kläder
i kallt vatten
så händerna
blev röda av köld.

De lagade mat
med knappa resurser
lite som trolleri
att koka soppa på en spik
och de tog själva
den brändaste biten.

Det är vackert.
Förstår man inte att
det är vackert,
så förstår man inte
vad vackert är.




Fri vers av Lynx
Läst 504 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-02-03 11:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
<3 mammorna
<3 papporna
<3 barnorna :)
2013-12-03

  Anya VIP
Härligt att se dig och en fin text, som en hyllning till alla kvinnor i historien som slitit. Bra!
2012-02-03

  aniara
Underbar text om fantastiska kvinnor!
2012-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Lynx