Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågel Felix

Förut sökte jag skönheten på Kick´s
men nu vet jag att skönheten har ett namn.
Och det namnet är Felix.

---

Vem höjde värmen?
Herr Felix -
det gjorde du just!
Den ståtliga spiran
väcker min lust.

Våren den nalkas med stigande sav.
Förtjusning, berusning.
Herr Felix är skyldig till innehav!

Aptiten den frodas.
Herr Felix -
jag blir inte mätt!
Den doftar så gott,
din fina baguette.

Midsommarstången kläds med hand så vän.
Sippande, trippande.
Herr Felix, vilken praktfull fontän!

Min klingande sträng,
Herr Felix -
du gör den helt hård!
Med dina fingrars
så säkra ackord.

När träden befriar sig från sin klädeskrud,
Hummande, flummande.
Herr Felix, då hyllas det för hud!

Klockspel och flöjt.
Herr Felix -
låt om oss besjunga!
Din fantasifulla
lagom vassa tunga.

Till julen tänder vi åter våra stakar.
Kalasande, extasande.
Herr Felix, hoppas julskinkan smakar!





Fri vers av Lynx
Läst 715 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-02-10 09:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Felix, Felix gör dina trix
2011-04-12

    ej medlem längre
Underbart bra.Härligt flyt i texten.
2011-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Lynx