Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den där dagen i ett mörkt maj

Kanske är det så
att hjärtat blott slå
800 miljoner slag
innan det slutar

ett slag i sekunden
ett slag i ett par mörka sekunder
av 800 miljoner
den där dagen i maj

tänk om livet är ett enda hjärtslag
av människans hittills fem miljoner
här på vår jord, vår lilla planet
ett enda i universums oändliga andetag

tänk om det är så
att jag vann ett par sekunder till i livet
den där dagen i maj
då det kändes som om hjärtat slutade slå

kanske är det så allt slutar
inte med en smäll utan med att
dagen fylls av evig natt
tyst löses alla livets knutar

livet levs i ångestens klor
i dess skugga vilar frid
ibland går vi in i mörkertid
minns då din framtid
själv jag har redan slutat räkna stjärnor




Bunden vers (Rim) av Herr Ångest
Läst 615 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-07-20 11:24



Bookmark and Share


    Shush
Starkt. Man rycks med och det blir nästan plågsamt att läsa. Det vilar en ödesmättad ton över hela dig (eller ditt skrivarjag, kanske man ska säga).
2011-11-15

  Bibbi VIP
Skriver under på sangel
2011-11-12

    svarta ängeln
Magisk
2011-11-07

    Minimalen
Fantastiskt. Får mig att tänka efter. Vad innebörden i det du skriver verkligen är. Tack för denna text.
2011-08-18

  AnnaMy
underbara ord som beskriver vikten av att andas. kanske är det just det vi ska göra, bara andas och vara, inte räkna stjärnor eller hjärtslag utan bara leva
2011-08-16

  Karina"Kia"
Den tåls att läsas gång på gång och flera gånger
Den är svår och den är fjäderlätt,precis som ditt hjärta inte slår,likt en väldigt laddad stund
Tung,bland de svarta skuggorna
Välskriven,underfyndigt djuptänk!
Den kan tolkas på många sätt.....

En själ flyr
Ett rop på ångest och smärta
Bara en sekund
kände jag mig levande
men det försvann i ett slag..
2011-07-30

    ej medlem längre
så mäktig. du formar alltid det stora i det små.
råkade även ha en rysk kompositör i bakgrunden när jag läste och kände hur dem gick samman.
2011-07-26

  edikt/Benedikte
Bra!
2011-07-22

  Fru Intighet
Vackert, du är så förbannat duktig.

"tänk om det är så
att jag vann ett par sekunder till i livet
den där dagen i maj
då det kändes som om hjärtat slutade slå"

"själv jag har redan slutat räkna stjärnor"

Du är otrolig, fina.
2011-07-20

  M_Franke
Så otroligt vacker, en skälvande beskrivning *bokmärker*
2011-07-20

  sangel
Ödesmättat och storslaget. Väldans vackert
2011-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest