Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ÖDEMARK

I ödemark, där
råder friden
vilar min själ , kopplar av, relaxar
ligger öm skog i sin doft av kåda
suger jag nya livskrafter
ger mitt lidande efter, lättar
blir mitt sinne rent
är det vidd, lättare att andas
står skogshöjder och fjäll
träffar himlen och jorden horisonten!

I ödemark
svävar örnarna i himlens höjd
glunkar och ropar ugglorna,
sällskapar lavskrikan med mig
skyndar Aslak med sin släde på natthimlen
dallrar norrskenet
kommer en sorlande bäck från ingenstans
porlar en outtömlig källa och släcker din törst
piggar även mig upp och rekreerar vagabonden!




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 228 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-22 18:05



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det står en air av lapplandsfeber kring ditt poem, fint skaldar du!
2011-07-22

  Maj-Lis VIP
Så fint skrivet...om att vistasi naturen
2011-07-22

  La Magnólia VIP
Fina tankar och vackert skriftat! Naturen och ödemarken är en källa till harmoni .. en plats där man kan hämta kraft och stillhet ...
2011-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman