Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så hemsk att världen ser ut som den gör just nu, att så många människor tvingas bli offer för olika dåd, krig, hat och allt annat som finns i vår närhet, i vår vardag. Nu senast så nära oss som i Norge. HUR kan man hata utan att känna?


Hur kan vi någonsin förstå

Att leva utan sympati, att leva utan att ge,

att bara ta allt för givet utan att någonsin vilja se andra le.

Att stå där i livet och bara se på, hur ska vi andra någonsin kunna förstå?

Personer som bara lever för att dö och sprida hat, vi tänker, "hur fungerar dessa människors apparat"?

En värld där allt är upp och ner, virvlande som en orkan, fråga, kan man någonsin någonsin, någonsin bli van?




Fri vers av Lenia
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-23 08:10



Bookmark and Share


    migella
Van är det sista man ska bli. Att bli van vid hatet och illdåden innebär ju att man själv har tappat förmågan till empati och känsla.
2011-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Lenia
Lenia