Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jungfru Dans

Riddaren ser på den fagra jungfrun.
Ber om att få föra henne till dans.
Jungfrun sträcker honom sin lena hand.
Denna hand kläd utav blått siden.
Han fattar hennes hand och för till dans.
Deras fötter flyter fram som vågor på havet.
Alla ser på dem ty de dansar så vackert.
Han viskar i hennes öra ord om hennes skönhet.
Hennes kinder färgar lätt av rodnadens röda färg.
Denna vackra dans fortsätter tills natten är till ända.
Avslutas i månljuset under ett blomstrandeträd.
Med huvudet mot hans axel och handen i hans.
Viskas små ljuvliga ord av kärlek.




Fri vers av Anton
Läst 518 gånger
Publicerad 2006-01-03 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anton