Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

12:10. Cytostatikasnillet



En grågul man ligger intill sin kvinnas mun.
I verkligheten.
På en teckning.
Hur var det, frågar hon.
Det var som att pressa sig in i ett rum av sömn, svarar han.
Var det verkligen så, frågar hon.
Exakt så var det, svarar han.
Ett rum av sömn?
Ett rum av sömn.
Och när kommer du att märka något, frågar hon.
Sånt kan ingen förutspå, svarar han. Det är så dom säger till mig. Så säger de allihop. Till mig, säger den sjuka mannen.
Till sin kvinna.
Han är gulgrå som en del av symtomfloran.
En grann bukett var morgon ny.




Fri vers av ulf olsson
Läst 235 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-24 12:13



Bookmark and Share


  Nanna X
du skriver dramatik, vet du det? det här är, med få ändringar, en väldans spelbar dialog.
2011-07-25
  > Nästa text
< Föregående

ulf olsson
ulf olsson