Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

240. Den levande stenen



Frågan har länge dallrat i luften
Vem säger ni att jag är
När vi kommer tlll Jesus
den levande Stenen
blir vi själva levande stenar

Vi är en del i Guds skapelse
och kan plocka samman fragment
och foga till en helhet
i Guds husbygge

När vi lyssnar till den store Läraren
känner vi dofterna från klöverfälten
som ett bubbel av livskraft
i vårt inre

Jesus är svaret på alla våra frågor
Allt i Guds skapelse
sprudlar av livslust
Vi växer och kommer till mognad
när vi låter Gud heliggöra oss

Herre räck ut din hand och rör vid oss
så vi kan plantera och bygga upp






Fri vers av Maria T
Läst 234 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-07-26 13:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag går från sovande sten till en levande sådan,
så fattar jag din dikt
2011-07-26

  anits VIP
Mycket vackert skrivet.
2011-07-26

  stenen/ Yv Ericsson
jag som levande sten tycker om din dikt, även om jag inte står i förbindelse med gud så är den trösterik.
2011-07-26

  Bibbi VIP
"Av levande stenar, som först slipats till, Gud nu förenar och bygga vill, Sitt heliga tempel med återsken, av klippan Kristus, där Gud tagit varje sten." Prästmannen Sören Stadell
2011-07-26

  walborg
Underbar tröst i dessa tider. Tack Maria!
2011-07-26

    Bodil Sandberg
Jättefina rader!hela vår värld sprudlar..ja verkligen gör den det!..tragiskt att inte alla ser.. och njuter av det..utan istället praktiskt taget ser som sitt kall att förstöra markerna så gott det går..på ena och andra viset ..
2011-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T