Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag satt uppe klockan 02:30 i natt och tänkte på hon jag träffade under nyår. Jag är rätt så tragisk.


Sömnlös och vemodig.

Du har ett Mona-Lisa leende,
men jag känner inte dig
eller ditt mysterium.
Bara dina kyssar,
som smakade lika sött,
som honung smakar.
Din värme och närhet,
som gjorde att jag mindes,
hur det en gång kändes att vara omtyckt.
Du gjorde så att natthimlen fylldes med guld,
när du talade till mig.
Kan du inte värma min säng i natt,
en sista gång? Snälla!
Du vet att jag behöver närhet -
lika desperat som du.

Sömnlösheten och vemodet håller mig vaken
och jag blickar ut genom mitt sovrumsfönster,
samtidigt som ensamheten fyller mig,
jag upptäcker att en ful fet måne
har hängt sig i trädet.
Jag känner mig själv likadan...

Det här är verkligen den dummaste
dikt jag någonsin gjort,
men det är sent och jag vill säga något till dig
fort.

Förlåt för glorifieringen,
men du fick mig att le...




Fri vers av Max Järnhammer
Läst 311 gånger
Publicerad 2006-01-03 20:51



Bookmark and Share


  vega lando
jag känner mkt igen mig själv genom denna dikt.
bortappadheten,nej-jag-borde-inte-men-rår-inget-för,

och jag måste säga att lika oväntat som passagen med den fula feta månen som hängt sig i trädet kom,
lika oväntat friade dina ord rakt till mig just här!

jag gillar diktens oplanerade struktur, den känns på riktigt
och det är just det poesi är.
för karin boye hade nog mått bra av att kasta några gatstenar ibland
2006-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Järnhammer
Max Järnhammer