Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Överklasspoesi: Om mage pruttig av Brieost, eufori och sönderfrätt kroppsvävnad,



Wachtmeister och Frukthandlarens Dotter

Mont Jura, Grilly

Fingrarna blöder

av Ajax

Hjärtat brinner

av glädje

 

Och inga pigor åt överklassen

Låt dem städa de egna dassen

 

Praoar som dassexpert

med Drömjobb

hästjobb och snowboard

fritid, frihet och franska alper

 

Och inga pigor åt överklassen

Låt dem städa de egna dassen

 

Det finns skillnad på folk och folk

Svart och vit, fattig och rik

men bara Jämlik

så fort du ser människan

Liberté, Egalité

syster- och broderskap

 

Vem avundas kungens bandklippar arm,

Uppdiktade bröllop och frillor på Östermalm

Vem avundas knegarens Kellerman charm

Pyttepenis och SUV på Södermalm

 

Vem avundas utan att se

Vem avskyr utan att veta

Vem drömmer utan att leta

Söka, hitta, finna

Sprickor som spränger

Fördomar

Fördömer

Förbannar

Förlåter

 

Inga Pigor åt överklassen

Låt dem städa de egna dassen

 

Mont Jura, Grilly

Fingrarna blöder

av Ajax

Hjärtat brinner

av glädje




Fri vers av Andreas Safer
Läst 828 gånger
Publicerad 2006-01-03 21:56



Bookmark and Share


    frukthandlarens dotter
det ar lixom bade och, daligt och bra, visst piga at overklassen, men ar inte de flesta det, pa langre el narmare avstand.
2006-01-23

    frukthandlarens dotter
Diskhanskar ar en ide,
Forovrigt gillar jag den
2006-01-23

    Farmor
fördomar
2006-01-15

  S.C.
Thåström! Punk! Revolt!

Jag ser musik och dystra stroppiga toner.. charta och dlk .. mycket svängigt och språkligt exprimerande .. Bless!
2006-01-09

  Andreas Safer
var fick ni det ifrån, jag sktver dagbok. och robin hood är en skogstokig miljöpartist...
2006-01-04

    afrika
En frisk fläkt av något nytt, för undertecknad.
Är den s.k. Robin Hood-stilen gällande, så gillar jag din stil!
2006-01-03

  sol
hej! längesen...ännu en stridstext för de goda..robin hood där! gillar alltid dina texter. har en egen stil med egen rytm.

"Fingrarna blöder

av Ajax

Hjärtat brinner

av glädje"

förmedlar arg styrka med hopp..ironi vass sanning.
2006-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Safer
Andreas Safer