Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den unge tyckte, julisamling 2011


Den unge tyckte
att dikten stod i vägen
för verkligheten

den gamle ville
förverkliga livet
genom dikten

*
rullar ut gröna
mattan och inviger
semestern

*
hon lever
med öppen dörr
till balkongen

*
himlens rötter
är en metafor
hon funderar på

*
Bollnäs-Täby
hundkäx och gulmåra
från silver till guld

*
i spaljéparken
vandrar asiatisk dam
baklänges

*
vid högsommartid
strålar skymningssol mot
bergets norrsida

*
simmar i glaset
klättrar upp mot kanten

nattsländan

torkar sina vingar
och flyger sin kos

*
svårt att förklara
informationsstress
och inre balans

svårt att förklara
hur uppblåsta egon
bör punkteras

svårt att förklara
högt självförtroende
och låg självkänsla

svårt att förklara
behovet av ensamhet
på facebook

*
havsgrön skalbagge
flyger mot fönstret
bryter sin nacke

*
ungdomsårens
självbild

sprack

 
vuxenlivets
självbild

ifrågasatt

 
den efterkloke
försöker förstå

sin känslighet

*
omtänk och
självrannsakan passar
in på semestern

i din frånvaro
kändes det först
fritt och enkelt

i din frånvaro
sågs min bohemiska
livsstil klart

i din frånvaro
lärde jag känna
mig själv

i din frånvaro
märkte jag hur mycket
vi har tillsammans

i din frånvaro
förstod jag också hur
mycket vi älskar

*
efter skyfallet
vindby genom ekkronan
ruskar av regnet

solen spelar med skuggan
längs strandens klaviatur




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 508 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-07-31 09:26



Bookmark and Share


  walborg
Så mycket tankar - intressant läsning i så få ord.
2011-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP