Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vid pennan : Pappan, Birger Björnbärsbäck


37:e juni ur Familjen Björnbärsbäcks Bärplockarbok

 

 

 




fredag 37:e juni


å krusbären har då mognat så ini helsinki sakta
kom haren och skulle ha
men jag öronmärkte varelsen med vattenpistolen


å pojken vart tillbaks från staden
hade sett hur de gör oärligt vin på svarta vinbär
och ännu fräckare tillsätter de våra smultron


åt tursamt nog ingen upp Sebastian
fast har ju björnbärssaften i blodet
så han hade lätt rivit upp deras magsäckar och lufsat hem


som avkoppling sku vi ut å fiska
men fick finska
nu smyger hon efter oss på bäck efter bäck


fått återigen spela Creedence Clearwater Revival
för å styrka mig i denna ohyggliga myggcirkus
slår då ned tältpinnarna i rätta hörnen gör det bandet!


jo, folk har fått hela vår släkt om bakfoten
varken skogstroll eller sommartomtar är vi
enbart självodlande bärplockare


å blir gott om paj i år att bita i
Elisabeth ordnar både med blåbär och utkast till äpplen
smular ned sedan sylten fått sitt





 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-07-31 18:58



Bookmark and Share


  Nanna X
inte så konstigt att den här familjen känns gammaldags: deras kalender går ju baklänges!
2011-07-31
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP