Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När änglarna gråter blir daggen röd

Månen sänder
en stråle av silver
över skogssjöns
svarta yta

tystnaden bryts endast
av lommens sorgsna rop

i skogsbrynet lyfter rådjuret
sin sammetsmjuka mule

skogens ljud smyger varsamt
mellan trädens stammar

medan mörkret
sakta ger vika
för morgonens purpur

gryningens röda ljus
smeker bort
det sista av nattens dimmor

fyller spindelväven
med diamanter

medan en nyvaken trollslända
snuddar vattnet
med sina glänsande vingar


inifrån skogen
hörs morgonens fågel
kvittra sitt jubel
till den nya dagen

.....

tillbaka i bilen
ropar bilradion ut:
"80 ungdomar döda
på Utöya"

och jag inser att den röda daggen
bredvid stigen jag gick

var änglarnas tårar












Fri vers av Michaela Dutius
Läst 540 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-08-02 12:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det var rubriken som fångade mig. Otroligt fint, speciellt de avslutande raderna. Applåd
2011-08-13

  Maria T
Vilken underbart vacker
naturskildring
och så änglarnas tårar
2011-08-07

  Göran Gustafsson VIP
"Sorgen och glädjen de vandra tillsamman......."
2011-08-06

    Annika J
En underbar naturskildring.
Skickligt utförd bakgrund till det outhärdliga på Utöya
2011-08-04

  Lena Själsöga Keijser
oändligvacker är denna bild

vad mer finns att säga

tack
2011-08-03

  Heikki Hellman
Du ser naturens vackra detaljer. Du har talanger för fint bildspråk.
2011-08-03

    Ken Cassel
Tjusigt Michaela!
:)

Kram på dig!

Ken
2011-08-02

  anits VIP
Mycket vackert, berörande och tänkvärt
din fina dikt väcker många känslor
2011-08-02

  Fale Bure VIP
Lyfter på hatten för din text och böjer huvudet för de döda
2011-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius