Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min skrivarvän Catharina Edin


till Catharina

Den Rena
betyder hennes namn
hennes allvar är rent som få
hennes sorg är klockren och drabbande

hon dyker ner i avgrunden i sin själ
söker sitt jag
och finner
flera stycken själv
pärlor, paradoxer, döda levande poeter
diagnoser, främlingsskap och kärlek
sorgsna bilder från efterkrigstid
små kvillrande skratt

hon dyker i det omedvetna utan syretuber
med glasklart cyklop och vässade känselspröt
medan jag sitter på en liten förnuftig kvist
fnittrar nervöst och tittar på

vi är olika som systrar
men våra hjärtan
är lika stora




Fri vers av Nanna X
Läst 431 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-07 22:47



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
JA men ååå, vilken fin hyllning, sannerligen, Catharina är verkligen den bästa poeten!
2011-08-09

  Lili Samuelsson VIP
fin hyllning, tycker att du hittat hennes uttryckssätt. hon är en utav de bästa här tycker jag. alltid spännande att dyka ner i hennes texter
2011-08-08

  stenen/ Yv Ericsson
åååå! vilken tur jag hittade hit! Vilken fantastiskt fin dikt. Och hyllning till Cath. Sparar självklart.
2011-08-08

  cilax VIP
vackert och rörande
2011-08-07

  Catharina Edin VIP
- kan inte annat än gråta - Lycka! kan också göra ont! och den här texten gör ont, det känns som att du verkligen fångat mig -
Tack! du goda vän.
2011-08-07

    ej medlem längre
en fin hyllning till en underbar människa och en stor stor poet!
2011-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X