Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

melodi : Take This Waltz via Leonard Cohen (fast han ofta kör en ytterligare stavelse i början av raderna)




TrappVindlarValsen




(vers 1)


I vals längs en vindlande trappa

går upp, det går ner, det går ut

från allt som var tidlöst och inlåst

nog hittar vi dörren till slut?!


Ut ur Wien leder lager av tid efter tid

genom länder vi mötts i förut

(Ref)

Troll
tripp trapp trull
hör min trall
Hör din trall!!!

Vi trillar så illa och tungt

men dansar så svindlande lätt




(vers 2)


och jag minns hur vi valsa' till Mozart

Runt Snoddas vi snodde en låt

Lisebergbanan rakt ut på Brännö

tog Taube i en gungande båt


Sen mitt i ett snedsteg kom Cohen;

mot Din kind han strök sin kavaj

(Ref)

Aj!
aj aj aj!!!

Want to try?!
Why ask why?!

Ni drog era valser helt torrskott

Jag drömde om Elin så våt



(variation)


i Wien
i Wien
i Wien
i Wien

hur din finklänning högtravar på trampolin

över sötaste vin och likör




(vers 3)


När hästen har klättrat och klättrat

i trappornas luftburna slott

När hösten strax knackar på dörren

då rasar marrängen för gott


Om allt som är kvar är en formsak

vill meningen födas på nytt

(Ref)

Trull
trapp tripp troll
Håll ditt hull
mot mitt hull!

Känn vi valsar helt tätt och så blint

liksom steg i förgylld labyrint




(Vers 4,5,6 låter jag bli tills vidare)

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-09 11:57



Bookmark and Share


  Nanna X
härlig valsrytm, och roliga avbrott!
2011-08-09

  lodjuret/seglare VIP
Du är då en särdeles märkvärdig poet, det vore väl bra märkvärdikt om fler inte... om de upptäcker din passion, skulle också dessa bli förtjusta i ditt sätt att skriva.
2011-08-09
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP