Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förlåt mig, lilla Simone



I rubbade världar där
snön täcker augusti vit,
vandrar simone


lilla du, i en iskall värld,
vem förde dig hit?

vem vill ett barn så illa
vem vill ge ett skal av trasighet?

Simone, din tomma blick
och gapande mun-
skrämmer mig


ur nattetid likaså ur dagdröm
rycker jag till när din
stumma blick nuddar min

där bakom alla slöjor
vilar ilskan men även
det stora skriet efter död

jag vänder kvickt bort blick
slöjor faller på trygg plats
så som det bör så som det ska


förlåt mig, lilla Simone




Fri vers av Svartsilver
Läst 737 gånger och applåderad av 43 personer
Publicerad 2011-08-09 13:15



Bookmark and Share


  Nina Nightwish
Suverän text.. Kan inte säga det med något annat ord
2011-09-15

  Johan Bergstjärna VIP
Tragiskt berörande...
2011-08-19

  Eva Langrath VIP
Dina ord berör mig mycket och får mig att tänka och fundera kring varför vi människor är så rädda att gripa in när ett barn far illa för vem vill egenligen:

"vem vill ett barn så illa
vem vill ge ett skal av trasighet?"
2011-08-14

  Teresia Ridell
Likt "Simone" som Uno Svenningson sjunger om. "Förlåt mig Simone men jag kan inte hjälpa dig nu..jag vill men vet inte hur".. Speciellt o fint !
2011-08-14

  Lethe
Så mycket mycket vacker text! Tack!
2011-08-13

  Ninananonia VIP
Stark text... du berör djupt med denna dikt..
2011-08-13

  Anders Perols
Stark text skriven med stor känsla. Mycket bra!
2011-08-11

  blaite
Rörande vackert
2011-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Känner en stark ömhet i det du skriver.
2011-08-09

  stannar kvar
Var inte helt övertygad första läsningen, men den växer mycket. Tredje gången jublade jag nästan.
2011-08-09

  Linda CH VIP
Stark och mycket bra text!
2011-08-09

    ej medlem längre
Gör ont . . .att läsa . . .när man sett . . .
2011-08-09

    ej medlem längre
Briljant. Bokmärks
2011-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver