Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnbågens hemlighet

Himla valvets skönhet
bågen fylld av färg
lyser med sin kärlek
över skog och berg

Dansar genom molnen
utan stort besvär
lockar ung och gammal
till sin egen sfär

Färgerna är glada
likt en skön palett
vackert för ögat
och aningen kokett

Sjungande i regnet
allt är underbart
i kärleken till livet
bågen den får fart

Mystiken talar varmt
för en hemlig skatt
om man tro på sagor
man kan den få fatt

Glänsande i mörkret
i silversstrålens land
där regnbågen slutar
göms frihetens strand

På valvet den lyser
från himmel så grå
får solen att klättra
mot stunder så blå

Himla valvets skönhet
bågen fylld av färg
lyser med sin kärlek
över skog och berg




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 498 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-10 23:39



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint! Såg själv en dubbel regnbåge härom kvällen, visst är det lite magiskt!
2011-08-12

    ej medlem längre
Jag tycker om din vackra dikt om regnbågen. Vårt hopp om ljus!


"Glänsande i mörkret
i silversstrålens land
där regnbågen slutar
göms frihetens strand"
2011-08-11

  jörgen g
Så härlig dikt!
Regnbågen är verkligen fantastisk.
Den är ett tecken för mänskligheten... ett löfte... :)
2011-08-11

  Daniel_78 VIP
jag tycker både dikten är vacker
och färgglad i sina rim. jag skulle vilja
pilla på några stavelser här och där
för att få den att rulla ännu bättre
(vilket jag ändå tycker den gör på
många ställen). ex

Glänsande i mörkret
silversstrålens land
där en båge slutar
göms en frihets strand
2011-08-11

  anits VIP
En mycket vacker dikt
som berör
2011-08-10

  Catharina Edin VIP
Så vackert och välvarierat!
2011-08-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO