Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trubbel

Drömmarna kommer
och natten den går
stjärnorna slocknar i taket
morgonen vaknar
en bris lämnar spår
så tyst över öppna vidder

Skuggorna försvinner
och glömmer natten
nyponbusken ler i sin dräkt
dammarna öppnas
och fylls med vatten
i sin väntan på de vita seglen

Månen den nynnar
och solen är kavat
svärden de slipas i gruset
containern är tömd
från gammal mat
på gränsen till okänd mark

Konvaljen spirar
och rågen den gror
på fälten som ingen äger
ångvisslan ljuder
kavajen känns stor
på mannen i klädaffären

Kö till systembolaget
massor av bubbel
på en väg nära kyrkogården
bråk i korridoren
skapat av trubbel
barnen de samlas på kullen




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 284 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-11 01:13



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra skrivet
2011-08-12

  anits VIP
Fint berörande och mycket
tänkvärda rader
2011-08-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO